WERKERVARING: “DE RODE DRAAD” VOOR MANTELZORGERS

Overbelaste mantelzorgers kunnen door middel van beeldende werkvormen sterker worden en ontdekken wat hen helpt om staande te blijven. Dat is wat de cursus “De Rode Draad” hen geeft. In de cursus “De Rode Draad” werk ik met een vast pakket van beeldende opdrachten die op elkaar aansluiten. De cursus ‘de Rode Draad’ laat de mantelzorgers stilstaan bij wie ze zijn als persoon en als mantelzorger.

Daarnaast maakt het hen bewust van wat ze nodig hebben om de mantelzorg te kunnen blijven geven. Deze cursus kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.

Werken met beeldende werkvormen heeft als voordeel dat je wat je ontdekt en ervaren hebt niet verloren gaat, maar zichtbaar blijft en je zo kan helpen om dat wat je geleerd hebt niet te vergeten!

De beeldende opdrachten van “De Rode Draad” zorgen ervoor dat je:

 Weet hoe je als mantelzorger in het leven staat.
 Hebt ontdekt wat jij nodig hebt om als mantelzorger te kunnen blijven functioneren .
 Meer zelfvertrouwen hebt gekregen in jezelf en in je functioneren als mantelzorger.

WERKERVARING OPGEDAAN MET

Doorverbinden - praktijk voor beeldende therapie

CLIËNTEN AAN HET WOORD

  • ‘Ik wist niet dat de therapie met beeldende werkvormen zoveel over jezelf kon zeggen. De empathie die Alice toont heeft mij iedere keer weer op mijn gemak gesteld, ik zal haar zeker aanbevelen’.

  • ‘Uit je handen komt soms iets van je diepste gevoelens aan de oppervlakte.’

  • ‘Ik vind beeldende therapie erg fijn, zoiets als pijnstilling. Ik ben zeker positief.’

  • ‘Lekker met je handen bezig zijn en tegelijkertijd je gedachten ordenen. Tijdens de bijeenkomsten voelde ik me geborgen en op mijn gemak en durfde daardoor vrijuit te spreken.’

  • ‘Plaats maken in je hoofd voor een nieuw begin’.

  • ‘Beeldende therapie helpt mij om zonder veel te praten mijn gevoelens los te laten, te uiten. Het betekent veel voor mij.’

  • ‘Heb ik er wat aan gehad: Zeker, iedere keer word ik eraan herinnerd waar ik troost uit kan halen.’